Unde sa mananci in Bucuresti

Bucuresti este un oras mare, care mai are un pic si ajunge la 3 milioane de locuitori. Astfel ca obiectivele turistice sunt la tot pasul, precum si locurile de cazare. Avand in vedere ca cele mai multe hoteluri au si restaurante, turistii pot servi masa in interiorul hotelului. Totusi, pentru cei care doresc sa mai incerce si alte restaurante sau localuri in care se servesc mancaruri, ar fi interesant de facut o lista cu cele mai apreciate astfel de locatii in care mancarea este foarte apreciata.

Restaurant Caru cu bere

Caru’ cu bere

Dupa numele sau, restaurantul ar fi pentru grupurile de turisti tineri, dornici sa savureze o bere rece dupa o masa copioasa, Caru’ cu bere este alegerea perfecta. Aceasta berarie se afla intr-o zona frecventata de lumea buna, mai exact pe Lipscani, avand o mancare apreciata de absoluti toti cei care trec pragul restaurantului. Este un restaurant ideal pentru a servi mic dejunul, masa de pranz sau chiar cina, iar ce-i mai interesant, este faptul ca au meniu special pentru studenti si pensionari, adica pentru cei care banul din buzunar iese greu atunci cand mancarea-i scumpa. Ceea ce impresioneaza la prima vedere este interiorul, gradios.

Restaurantul Collage este un restaurant pentru cei cu gusturi fine. Detine un meniu divers, in urma caruia fiecare client care intra in restaurant sa-si poata comanda un fel de mancare care sa fie pe placul lui. Este cunoscut ca fiind restaurantul cu cea mai buna mancare din Bucuresti, in principal pentru faptul ca este deschis catre nou, avand feluri de mancare ce combina diverse bucatarii. Recomandat pentru cei care doresc sa serveasca o mancare excelenta intr-o ambianta de basm.

Daca esti adeptul bucatariei traditionale romanesti, Mircea Dinescu te asteapta la propriul sau restaurant, Lacrimi si Sfinti. Poetul si omul de televiziune este cunoscut pentru faptul ca adora bucatarie, avand de altfel si emisiune televizata pe aceasta tema, a pus toate cunostintele si pasiunea in acest restaurant. Locul este unul cu aspect traditional, foarte bine ingrijit si primitor, iar mancarea… excelenta.

Restaurant Trattoria il Calcio

Trattoria il Calcio

Trattoria Il Calcio este un lant de restaurante cu specific italienesc. Fiint un lant de restaurante, acestea se gasesc in mai multe zone din capitala, fiind un loc select, in care aspectul de lux se imbina cu imaginile cu retro in care apare jocul de fotbal, atat de iubit de italieni.

Fiind in aceste vremuri o adevarata isterie pentru mancarea cu specific oriental, veti gasi in Bucuresti destule restaurante in care masa va fi servita din meniuri traditionale ale acelor locuri. Restaurantul Sis Kebab este celebru in capitala pentru faptul ca ofera clientilor sai bucate traditionale din bucataria arabeasca, acestea fiind preparate dupa retete exacte, fara improvitatii tipic romanesti. Iar daca va este mai draga bucataria turceasca, restaurantul Divan va asteapta cu delicateturi turcesti. Un kebab de la mama sa nu cred ca strica nimanui. Cel mai apreciat restaurant ce detine meniuri cu specific libanez este Piccolo Mondo, numele nu e cu specific libanez, dar mancarea ce o ofera este cu adevarat traditionala acelor locuri.

Fiind un oras mare, numarul restaurantelor care ofera mancare de calitate este la fel de mare, cu influente din cele mai importante bucatarii ale lumii, iar alegerea unui restaurant nu va fi usoara. Contand atat specificul, cat si pretul unui preparat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s