Ce sa vizitezi in Bucuresti

Daca mergi in Bucuresti ca turist sunt cateva cladiri si locuri ce trebuiesc vizitate neaparat, pentru a vedea si partea pozitiva a capitalei Romaniei. Astfel, notam mai jos cateva din obiectivele turistice ale Bucurestiului de astazi.

Casa Poporului este cladirea care impresioneaza orice turist venit in Bucuresti. Este una din cele mai intinse cladiri din lume, fiind depasita doar de catre Pentagonul americanilor. Daca vrei sa te pierzi intr-o cladire, prin Palatul Parlamentului cu siguranta poti avea aeasta ocazie unica in viata.

Arcul de Triumf este constructia ce celebreaza victoria tarii noastre alaturi de aliati in primul Razboi Mondial. A fost construit timp de doi ani, 1921 si 1922 si este astazi locul unde se celebreaza Ziua Nationala a Romaniei sau Ziua Drapelului tarii.

Arcul de Triumf

Arcul de triumf

Opera Nationala este o cladire arhitecturala foarte interesanta, construita in anul 1953 dupa planul arhitectului Octav Doicescu. Este locul unde cultura de rang inalt se intalneste la Bucuresti. Concertele si celelalte momente artistice ocupand mai tot timpul cele 2 100 locuri.

Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” este de fapt o mica Romanie a vremurilor trecute. Este printre singurul muzeu in aer liber din lume, unde este reprezentata traditia arhitecturala autohtona in ceea ce priveste casele taranilor romani, dar si a bisericilor de lemn, celebre in intreaga lume.

Muzeul Satului

Muzeul Satului

Ateneul Roman este un alt loc unde turistul dornic de cultura poate fi satisfacut. Cladirea a fost finalizata in anul 1888 sub stricta indrumare a 3 mari reprezentanti a culturii romanesti, Kretulescu, Esarcu si Ureche. Sediul Filarmonicii “George Enescu” se afla in Ateneul Roman din Bucuresti.

Muzeul de Istorie Naturala “Grigore Antipa” este unul din cele mai importante muzee din Bucuresti, avand exponate extrem de valoroase, precum scheletul de Deinotherium Gigantissimum, un mamifer erbivor. In plus, veti gasi in Muzeul de Istorie Naturala peste 2 milioane de exponate, de la colectii de roci si minerale, pana la colectii zoologice, paleontologice si etnografice.

Catedrala Patriarhalnu este doar un loc pentru cei care doresc sa se reculeaga in cele sfinte, ci este pur si simplu un monument istoric, constructia acestei biserici fiind finalizata in anul 1668, prima piatra fiind pusa in anul 1656. Catedrala Patriarhala este pozitionata pe o colina a capitalei, fiind astazi cunoscut ca Dealul Mitropoliei.

Pentru cei care doresc sa se bucure si de frumusetile naturii in plin Bucuresti, le recomandam in primul rand Parcul Herastrau. Acesta este parcul cu cea mai mare intindere din Capirala, avand in interiorul sau obiective ca Gradina Japoneza, Insula Trandafirilor, dar si Aleea Cariatidelor. Parcul vizitat vara ofera o priveliste uimitoare, fascinanta pentru orice iubitor de natura, bucurandu-se si de Lacul Herastrau.

Parcul Cismigiu este o alta atractie naturala a Capitalei. Aici veti descoperi Gradina Cismigiu ce este amenajata in stilul gradinelor engleze. Un alt punct de atractie a acestui parc este si Ronda Scriitorilor, acolo unde sunt expuse busturi a marilor scriitori romani, precum Vasile Alecsandri, Nicolae Balcescu, Ion Creanga, Mihai Eminescu, dar si Ion Luca Caragiale.

Bucuresti mai detine si alte parcuri importante, dornice de a va aduce clipe de relaxare, precum Parcul Tineretului, Parcul Carol sau Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Asadar, Bucuresti este un oras cu importante obiective turistice, trebuie doar sa fie puse in evidenta de catre autoritatile capitalei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s